Ockhuizerweg 35

De locatie aan de Ockhuizerweg 35 is gelegen aan de noordzijde van het dorp Haarzuilens. Op deze locatie, die net buiten het dorp is gelegen, worden 10 woningen gerealiseerd. 3 woningen in de bestaande boerderij en 7 nieuwbouwwoningen. De compositie van de woningen doet als geheel denken aan een boeren erf: 'wonen aan het erf'. Stuk voor stuk prachtige woningen met een eigen identiteit.

Bestaande Boerderij

De boerderij is in zijn huidige vorm omstreeks 1955 gebouwd. De boerderijwoning met de aangebouwde, voormalige, stal- en hooischuur zal behouden blijven en zal volledig worden getransformeerd naar 3 moderne en geïsoleerde woningen.

Type B1
Het voorhuis wordt gemoderniseerd en met een gedeelte van de schuur onstaat hier een zeer ruime woning met 5 slaapkamers en met een totale woonoppervlakte (GO) van circa 258 m2.

Type B2 en B3
De twee unieke woningen in de schuur worden grotendeels op de hooizolder gerealiseerd. De spanten blijven in de woning zichtbaar, wat deze woningen zeer karakterstiek maakt. In de kap van de schuur wordt bij deze twee woningen een uitsparing gemaakt, waardoor een fantastisch dakterras wordt gecreëerd, dat naar binnen toe omsloten wordt door een glazen pui. Dit zal veel licht in de woning brengen. De begane grond, de voormalige koeienstal, wordt een ideale ruimte voor het uitoefenen van een hobby. Deze woningen hebben een woonoppervlakte (GO) van maar liefst circa 226 en 227 m2, waar bij de onbenoemde ruimte op de begane grond niet is inbegrepen.

Schuurwoningen

Type C
Naast de boerderij zal een schuurwoning als een drie-onder-één-kap worden gerealiseerd, 3 woningen met diepe tuinen met een uitzicht over de velden en de Haarrijnseplas. De woningen hebben een woonoppervlakte (GO) van circa 188 - 189 m2 met 4 slaapkamers.

Type A
Achter de boerderij en de schuurwoning zullen twee stuks twee-onder-één-kap woningen verrijzen als 'veldschuren'. Deze 4 prachtige woningen op ruime kavels hebben straks een mooi en weids uitzicht over de velden van het natuurgebied van Haarzuilens. De woningen hebben een woonoppervlakte (GO) van circa 162m2.

Deze 7 nieuwbouwwoningen, op ruime kavels van circa 562 tot 1315 m2, zijn goed geïsoleerd en worden uitgevoerd met grote glasopeningen met schuifpuien voorzien van triple beglazing, bodem warmtepompen, een warmte-terug-win ventilatiesysteem, zonnepanelen, vloerverwarming, volledig ingerichte badkamers, etc. 

Topview