Ockhuizerweg 35

De locatie aan de Ockhuizerweg 35 is gelegen aan de noordzijde van het dorp Haarzuilens. Op deze locatie, die net buiten het dorp is gelegen, komen 10 eengezinswoningen, waarvan 7 nieuwbouwwoningen. De andere 3 woningen, die al klaar zijn, zijn gerealiseerd in de bestaande boerderij. De compositie van de woningen als geheel doet denken aan een boeren erf: 'wonen aan het erf'.

Stuk voor stuk prachtige woningen met een eigen identiteit.

Bestaande Boerderij

De oorspronkelijke boerderij met stal en hooizolder is omstreeks 1955 gebouwd. De boerderij is behouden en is volledig getransformeerd naar 3 moderne en goed geïsoleerde eengezinswoningen. Bouwbedrijf Paardenkooper heeft de verbouwing uitgevoerd en heeft de woningen in november 2021 opgeleverd.

Type B1
Het voorhuis is gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld. Met een gedeelte van de voormalige stal en hooizolder erbij is hier een zeer ruime woning ontstaan met 5 slaapkamers en met een totale woonoppervlakte van circa 262 m2.

Type B2 en B3
Deze twee unieke woningen zijn gebouwd in de voormalige stal en hooizolder. De fraaie houten spanten zijn zichtbaar in de woningen, wat deze woningen zeer karakteristiek maakt. In de kap van de hooizolder is bij deze twee woningen een uitsparing gemaakt, waardoor een fantastisch dakterras wordt gecreëerd, dat naar binnen toe omsloten wordt door een glazen pui. Dit brengt veel licht in de woning. De begane grond, de voormalige stal, is een ideale ruimte voor het uitoefenen van een hobby. Deze woningen hebben een woonoppervlakte van maar liefst circa 234 (type B2) en circa 235 m2 (type B3) en dat is nog exclusief de oppervlakte van de onbenoemde ruimte op de begane grond. Die ruimte meet ook nog circa 105 m2 (type B2) en 119 m2 (type B3).

Schuurwoningen

Type C
Naast de boerderij zal een schuurwoning als een drie-onder-één-kap worden gerealiseerd, 3 woningen met diepe tuinen met een uitzicht over de velden en de Haarrijnseplas. De woningen hebben een woonoppervlakte (GO) van circa 188 - 189 m2 met 4 slaapkamers.

Type A
Achter de boerderij en de schuurwoning zullen twee stuks twee-onder-één-kap woningen verrijzen als 'veldschuren'. Deze 4 prachtige woningen op ruime kavels hebben straks een mooi en weids uitzicht over de velden van het natuurgebied van Haarzuilens. De woningen hebben een woonoppervlakte (GO) van circa 162m2.

Deze 7 nieuwbouwwoningen, op ruime kavels van circa 562 tot 1315 m2, zijn goed geïsoleerd en worden uitgevoerd met grote glasopeningen met schuifpuien voorzien van triple beglazing, bodem warmtepompen, een warmte-terug-win ventilatiesysteem, zonnepanelen, vloerverwarming, volledig ingerichte badkamers, etc. 

Topview